ponedeljek, 27. april 2009

Medjugorje

V Medjugorje se pelješ visoko gor. Po strmi cesti se hitro dvigneš 200 metrov visoko, tam pa presenečen prideš na ogromno ravnino. Pričakuješ vrh hriba, dobiš pa dolgo, ravno planoto, po kateri se počasi pripelješ v Medjugorje.



Do 24. junija 1981 je bilo Medjugorje nepomembna vasica. Tisti dan pa sta na bližnjem hribu Crnica dve mladi pastirici zagledali pojavila mlado ženo z otrokom v naročju. Ob spoznanju, da ta mlada žena ni bila videti kot človeško bitje, sta se prestrašili in pobegnili nazaj proti vasi. Kasneje sta se v spremstvu še nekaterih pastirjev vrnili nazaj na isto mesto in jo zopet zagledali. Mlada gospa nepopisne lepote jih je z roko vabila, naj se ji približajo. Bila je Marija, mati Jezusa.


Cerkev Marijinega prikazovanja nikoli ni uradno priznala, kljub temu pa je Medjugorje bliskovito hitro postalo eno najbolj obiskanih romarskih središč - na vsem svetu!



Verniki hodijo po znamenitem hribu, nekateri gredo po res ostrem kamenju kar z golimi koleni, večina pa jih vso pot moli.
Ogromno kiča v številnih obcestnih trgovinah zagotavlja, da se Marija prikaže prav vsakemu obiskovalcu. pa ne samo enkrat ...

Ni komentarjev:

Objavite komentar