torek, 03. avgust 2010

Slovaška 2010


Letos smo si za poletno potepanje izbrali teden dni Slovaške. Od srede do srede, od vzhoda do zahoda. Dovolj blizu, da za družino pot ne postane naporna, a hkrati dovolj daleč, da odkriješ nov svet. In to svet, ki nas je prijetno presenetil.

Najdaljši (800 kilometrov) je bil prvi dan, ko smo se iz Kranja odpeljali vse do Košic, čudovitega mesta na vzhodu Slovaške. Od tam smo se potem vsak dan premikali bolj proti zahodu, vsak dan bližje domu, tako da smo imeli zadnji dan iz Bratislave do doma samo še 450 kilometrov avtoceste. Vsega skupaj smo naredili 2.198 kilometrov, od tega dobro polovico za pot do Slovaške in nazaj, ostalo pa po Slovaški. Avtoceste se gradijo pospešeno, glavne ceste so dobro vzdrževane.

Prvi vtisi: Slovaška nas je res prijetno presenetila. Čudovita je narava, zato mi je žal, da nismo imeli s sabo planinskih čevljev. Lepo so obnovljena stara mesta s čudovitimi mestnimi jedri, kjer ni nobenega avtomobila, čeprav so glavne ulice široke za tri slovenske. Nešteto je gradov, mogočnih, na spektakularnih lokacijah. Tri kepice sladoleda pa cenejše kot v Kranju ena.

Slovaška si s Slovenijo ne deli le podobnega imena. Tudi dežela je podobno lepa kot naša.

Za povečavo zemljevida klikni nanj.
Za nadaljevanje zgodbe o našem potovanju po Slovaški čisto spodaj levo klikni na gumb "Novejša objava".

Ni komentarjev:

Objavite komentar