sobota, 11. oktober 2008

Kriška gora (1.471 m)

Danes smo se odločili, da je že skrajni čas, da preizkusimo spanje v gorah. Prvič jaz, prvič Irena, prvič otroci. Zato smo, da ne bo preveč neznano, izbrali zelo znani kraj, Kriško goro, daleč naokrog znano po fantastičnem razgledu. Velikokrat sem že bil tam, velikokrat skoraj jokal nad razgledom, nikoli pa še nisem tam zgoraj doživel sončnega vzhoda ali zahoda, nikoli še nisem videl Kranja ponoči. In po vsem tem sem hrepenel, zato je sončna, jasna sobota postala idealna za uresničitev te želje. In tako smo šli.


Vse, kar nas je pet potrebovalo za eno noč, smo uspeli stlačiti v en velik nahrbtnik. Pot na vrh je strma, a za pametnega človeka varna. In lepa. Tako lepa, da so otroci skorajda pozabili na napore in v dveh urah smo z Gozda že prilezli na vrh. Tam smo ujeli sončni zahod in fantastični razgled na nočni Kranj.


Zadnji planinci so se počasi odpravili proti dolini in na vrhu smo ostali samo še mi, oskrbnica, in še en par s prijateljico. Kako smo po okusni domači večerji (žganci) debelo pogledali, ko smo že čez eno uro odkrili, da se vsi pišemo enako. Soimenjaki na isti gori sredi noči! Vsekakor priložnost za dobro, dolgo debato. Nato pa prvič spanje v planinski koči. Otroci so uživali!
Z otroki v gore prespat? Toplo priporočam!

Ni komentarjev:

Objavite komentar