petek, 25. april 2008

Pripravljeni, pozor, gremo!

Danes je dan za pakiranje. Prvič nismo cunj spravljali v potovalke, ampak smo jih samo zlagali na kup ter nosili v avtodom. Pa je vseeno trajalo dlje, kot smo mislili. Saj je enostavno, samo ne prvič, ko še ne razumeš zasnove gajbice in predolgo razmišljaš, v kateri predal bi dal kaj. Naslednjič bo zagotovo šlo hitreje.

Še zadnjič preverimo, če imamo vse, in gremo. Po stari cesti iz Kranja do Ljubljane, nato na avtocesto in 100 na uro proti Trstu, Benetkam in naprej. Do kam, še ne vemo. Vmes razmišljam, če smo kaj pozabili. Je možno, da smo pomislili na vse? Seveda ne. Seveda smo nekaj pozabili. Saj vsakič nekaj pozabimo. Tokrat je spoznanje kar bolelo. Pozabil sem svojega vodiča, knjigo, ki sem jo kupil že februarja na internetu. Camperstop Europe (http://camperstop.facilemedia.nl/), seznam parkirišč za avtodome po Evropi, z opisi, cenami in GPS koordinatami. Kje bomo torej zdaj spali? K sreči prijatelji odidejo čez nekaj ur za nami. Pokličemo in mimogrede se ustavijo pri nas doma ter vzamejo knjigo.


Sončni zahod ujamemo na avtocesti. Iz gajbice, kjer se sedi visoko, ga doživimo na nov način.


Po nekaj urah vožnje imamo dovolj. In pade odločitev, da bomo prvo noč prespali v Ferrari. Camperstop nas prek GPS koordinat usmeri na parkirišče za avtodome. Prvič ga doživimo. Tam je vsaj sto avtodomov! In kmalu ugotovimo, da je parkirišče tik ob starem mestnem jedru. Ker je pozno, se ga "dotakneva" samo s Filipom. Nato gremo spat. Čaka naš naša prva noč v gajbici. Super noč!

Ni komentarjev:

Objavite komentar