sobota, 26. april 2008

Ferrara za otroke

Do starega mestnega jedra smo od parkirišča za avtodome potrebovali dobrih pet minut pešačenja. Mesto je razpoznavno po hišah s pročelji iz rdečih opek, srednjeveških ulicah in šoli slikarstva.


Za tele stopnice sem modroval, da so nekdaj ob nedeljah po njih dol med množico sestopale dame v vzdihe vzbujajočih oblekah. Čez uro, ko smo šli spet mimo, smo po rižu na tleh ugotovili, da se danes zagotovo dogaja prav to - neveste se ob sobotah spuščajo po stopnicah med svate.

Ko potuješ z otroki, ti tega dejstva ni treba upoštevati. Samo, potem se vsak dan skregaš. Zato je pot pametno prilagoditi očem najmlajših. Tako se potem zgodi, da odkriješ znamenitosti, ki to niso, pa bi zaradi otrok morale biti. Pri teh vratih sem denimo modro ugotovil, da so to prva masažna vrata. Fanta sta mojo trditev takoj preverila v praksi. In ugotovila, da imam prav. Res je drgnjenje ob ta vrata zmasiralo hrbet! In zakaj se masažni čepi na vratih ne premikajo? Samo zato, ker takrat še niso poznali elektrike ...

Sledila je še demonstracija pobega iz srednjeveškega zapora s skokom z okna na ulico. Pobeg se je končal z zmagoslavnim telefonskim klicem.

Ni komentarjev:

Objavite komentar