ponedeljek, 22. september 2008

Nesreča na autobahnu


Med vožnjo po nemški avtocesti med Muenchnom in Haarom me je prehitel policijski avto na nujni vožnji. Že čez pet minut je ta avto stal na sredi avtoceste oziroma slavnega autobahna in nas usmerjal na vzporedno cesto. Še sreča, saj bi drugače za par ur obstal na avtocesti. Kilometer naprej se je namreč zgodila nesreča in vse je stalo. Med vožnjo po vzporedni cesti sem videl le to, da je v nesrečo udeležen veliki vlačilec, helikopter reševalcev pa je grozil, da je tekla tudi človeška kri.

Tale helikopter je zbudil mojo pozornost. Pri nesrečah na avtocesti, ko vse stoji in idioti zaparkirajo tudi odstavni pas, reševalna vozila nikakor ne morejo priti pravočasno do ponesrečencev. Helikopter je tu idealen. Pri nas ga žal ni.

Naj modri voditelji Slovenije čim prej ukinejo vojsko. Denar, ki ga zapravljajo za orožje, naj raje namenijo za take helikopterje, ki bodo na cestah reševali življenja!

P.S.
Fotografiral sem z Nokio 6680 med vožnjo, zato je kakovost temu primerno slaba.

1 komentar:

  1. Ne bo pa čist držalo, da pri nas helikopterja ni... že kako leto je dogovor, da v gorah rešuje vojska, pri prometnih nesrečah pa policija s svojimi helikopterji. Večji problem je, ker KC Ljubljana nima helioporta in helikopter pristane kak kilometer proč.

    OdgovoriIzbriši