ponedeljek, 22. september 2008

Muenchen express

Velika mesta z dobrim sistemom podzemne železnice so zelo prijazna do obiskovalcev. Prav paradoksalno je, da si lahko prav ta velika mesta ogledaš hitreje kot slovenska. Potrebuješ samo točno definirane cilje, zemljevid podzemne železnice in dnevno vozovnico. Ta je v Muenchnu tvoja za 5 evrov. Potem pa hop-hop s postaje na postajo. V sam center mesta, na Marienplatz, prideš kot bi mignil, saj je postaja podzemne prav pod trgom.



S trga vodi lepa, izredno široka cona za pešce po Kaufingerstrasse, osrednji nakupovalni ulici Muenchna. Svetovne znamke C&A, H&M, Benetton in druge delajo družbo nemškim trgovskim velikanom, zagotavljajo razvajanje nakupovalne duše in tragedijo v denarnici. A so cene vseeno primerne povprečnemu človeku.


Povsem drugače je le nekaj minut peš hoje stran. V bližini je namreč tudi Maximilianstrasse, ulica bogatih kupcev. Ti pridejo z Maserattiji, Porscheji ... in za en izdelek zapravijo več kot jaz v celem letu za vso družino. Trgovine so na tej ulici take, da si jaz nisem upal vstopiti. Me je bilo preveč strah, da bi me vrgli ven ...

Prehranjevanje je lahko relativno poceni, če ješ na ulici. Takšen je bavarski hot dog:



Seveda pa Nemci znajo živeti zdravo. Za meščane je nakup zdrave hrane enostaven, saj imajo v centru mesta Viktualienmarkt, tržnico, na kateri prevladuje ponudba zdrave hrane, mimogrede pa si lahko privoščiš še sveže stisnjen sadni ali zelenjavni sok.




Ni komentarjev:

Objavite komentar