torek, 25. oktober 2022

Apulija (Apuglia): Bari, Polignano a Mare

Na poti proti Bariju so razgledi s ceste krasni.

Četrti dan najinega "road tripa" po peti italijanskega škornja naju je pot vodila v Bari in Polignano a Mare. Po dveh dnevih šotorjenja sva bila od sedaj naprej odvisna od Bookinga, saj je konec oktobra odprtih kampov malo, zgodnji in vlažni večeri pa so naju odvračali od šotorjenja. Vsakodnevno dopoldansko čakanje, da se šotor posuši, bi namreč preveč zarezalo v časovnico poti, kjer sva sedaj planirala, da vsako noč prespiva v drugem kraju. 

Bari: mestna mačka.

Najprej torej Bari. Glavno mesto Apulije, pristaniško mesto in mesto sv. Nikolaja. Miklavža. V starem delu hitro pozabiš na velikost mesta in se sprostiš tako, kot v vsaki italijanski vasi. 


Palazzo Mincuzzi.


Opoldanski počitek.

Promenada v Bariju.




Bari: Castello Svevo ali švabski grad.

Za konec Barija pa še zaslužena sladica v kavarni Martinucci. Če boš kdaj v Apuliji, le poišči katero od kavarn iz te verige. Navdušijo vsakega prijatelja sladkarij! Jaz sem se zaljubil v brioche s sladoledom

Dobrote iz kavarne Martinucci. Priporočava!

Zdaj pa pot pod noge  oz. avtomobilska kolesa. Naslednja postaja: Polignano a Mare. Obmorsko mestece s prijetnimi starimi ulicami, predvsem pa neverjetno mestno plažo, stisnjeno med ulice.  Ker sva prišla pozno popoldne in brez kopalk, sva si obljubila, da se naslednji dan vrneva, saj kopanje sredi mesta vsekakor morava doživeti. Pa čeprav smo oktobra!

Polignano a Mare: fantastična mestna plaža!

Stopnice iz mesta k plaži.

Polignano a Mare: mesto leži dobesedno nad morjem.




Polignano a Mare: mestna plaža je lepa tudi zvečer. Konec oktobra si tudi tako pozno še videl kako glavo v morju. 

Že drugi brioche s sladoledom in smetano danes. Martinucci je zakon!

Kaj pa sva počela naslednji dan? Preberi tukaj ...

Ni komentarjev:

Objavite komentar