torek, 28. junij 2022

Korzika (tretji dan): Saint Florent, Plage de l'Ostriconi

Saint Florent na severozahodu Korzike.

Tretji dan sva spoznavala severozahodno obalo Korzike. Iz krasnega kampa U Sole Marinu sva se najprej odpeljala v najbližje, zgolj deset minut vožnje z avtom oddaljeno mestece Saint Florent.


Saint Florent leži na stičišču, kjer se najbolj "divji" severni del Korzike Cap Corse na svojem jugozahodnem delu zlepi z otokom. Taka majhna, stara mesteca nama vedno pašejo za umirjen sprehod.



Najin naslednji cilj je bil obiskati prvo od številnih "must see" plaž, ki jih je na Korziku res ogromno.

Iz kampa prek Saint Florenta do plaže Ostriconi.

Do plaže Ostriconi (Plage de l'Ostriconi) se je treba malo dlje sprehoditi skozi naravo, tudi skozi malo bolj "barjanski" del.



Ko na koncu poti zagledaš plažo, se ti nasmeh razleze po vsem obrazu. Sicer si ne predstavljam, kako sredi najhujše poletne vročine turisti na taki "puščavi" najdejo svoje veselje, ampak zdaj, ko vročine še ni bilo, je taka plaža res prijetna. 




S plaže naju je popoldan pot vodila v notranjost Korzike. Sorodniki so nama priporočili Camping Cabanella, preprost kamp sredi narave (sicer tik ob glavni, a večinoma prazni cesti), ki ga vodi simpatična (po mojem mnenju) bivša hipijevka. Nasmejana gospa, ki po kampu hodi bosa. 

Camping Cabanella.

Pod kampom teče reka, ki nama je zvečer ponudila osvežujočo kopel in nama obljubila prijeten spanec. Ta bo danes kratek, ker greva jutri na korziški Triglav - Monte Cinto. Camping Cabanella je izvrstno izhodišče, saj je tik ob cesti, po kateri se z avtom odpelješ na izhodišče planinarjenja. 

Pogled z najine parcele v kampu na cesto. Krave so pogoste sprehajalke na korziških cestah. Svobodna bitja. 

Prijetna plaža tik pod kampom.

Četrti dan sva splezala na najvišji vrh Korzike - Monte Cinto. Zapis o tej dogodivščini si lahko prebereš tukaj ...

Ni komentarjev:

Objavite komentar