ponedeljek, 2. avgust 2021

Riva del Garda in Arco (Italija)

Spredaj ob obali je Riva del Garda, iz nje vodita lepa cesta in ločena dvosmerna kolesarska pot v Arco, ki stoji zadaj v zavetju gora. 

Arco in Riva del Garda sta italijanski mesti, ki ju ne morem prehvaliti. No, pa začnimo malce širše, na severu Gardskega jezera. Tam sta torej dve luštni mesti. 

Riva del Garda in Arco: bisera na severu Gardskega jezera.

Riva del Garda je kot Portorož, z lepo plažo, odličnim vetrom za surfarje, mondenimi ulicami, neštetimi trgovinicami s turistično "šaro" in gosti, oblečenimi po najnovejši mestni modi. Čeprav je Riva obalno mesto, pa je obenem tudi izhodišče za nekaj lepih planinskih poti.

Pogled na Rivo del Garda.

Riva del Garda.

S kolesom iz mesta Arco v Rivo del Garda.

Le malo naprej proti severu, proti hribom (med Rivo in Arcom je speljana čudovita dvosmerna kolesarska cesta) pa stoji Arco. Arco je kot Kobarid ali Bovec. Spet lepe ulice, trgovinice večinoma posvečene "outdoor" opremi, pred lokali pa spet gostje, oblečeni po najnovejši modi - ampak za razliko od Garde tu gostje nimajo na sebi najnovejših mestnih oblačil, ampak vrhunske športne hlače, majice in jakne. 

Pogled na Arco.

Arco varuje pravljični grad na hribu.

Vsi smo navijali za Janjo, ne glede na državo! Nič čudnega, saj je najbrž polovica gostov plezalcev.

V Arcu boste težko našli trgovino, ki ne ponuja gorniške opreme.

Središče Arca s cerkvijo.

Bralni kotiček nad Arcom.

Za kolesarje je odlično poskrbljeno!

Tudi zvečer je Arco poleti poln ljudi. V ozadju nad mestom bedi grad. 


Arco ponuja utrujenim športnikom prijeten način za povrnitev izgubljenih kalorij. 

Tako Riva del Garda kot Arco ponujata gostom raznolike možnosti za prebivanje: kampe, apartmaje in hotele. Vsekakor pa se splača teh krajev izogibati avgusta, takrat je gneča največja, cene prenočišč pa temu primerne. 

Obe mesti priporočam vsem ljubiteljem narave. Na tako majhni razdalji boste težko kje drugje našli ferate, nešteta urejena naravna plezališča, dolge pohodniške poti, raje za srfarje, prijetno plažo za počitek po pohodu, odličen sladoled, prijazne ljudi, vrhunsko kolesarsko infrastrukturo, krasne kampe z bazeni ... Kjerkoli boste spali, boste od tam vse lahko "obletali" s kolesom, zato vam za obisk teh krajev toplo priporočam, da gre z vami tudi kolo. Tega si sicer lahko tudi izposodite tudi v kateri od številnih izposojevalnic. Aja, pa če se želite postavljati s svojim navadnim ali električnim kolesom višjega cenovnega razreda: v Arcu je takih biciklov toliko kot v mondenih mestih dragih avtomobilov :) 

Ni komentarjev:

Objavite komentar