ponedeljek, 9. avgust 2021

Ortisei in Cinque Torri

Ortisei.

Zadnji dan najinega prijetnega, rekreacijsko obarvanega dopusta na severu Gardskega jezera naju je čakala samo še pot domov. A tudi pot je lahko lepa, še posebej, če se izogneš avtocestam. Dogodivščina se namreč vedno začne takoj, ko zapustiš avtocesto... Midva sva sledila temu nasvetu in se domov raje podala kar čez Dolomite. Bilo je vredno ovinkov :)

Prvi postanek je bil prijetno mesto Ortisei, ujeto v objem Dolomitov. Ulice ponujajo prijeten sprehod, v trgovinah pa najdeš veliko umetnin, ki so jih lokalni mojstri izdelali iz lesa.


Sledila je razgledov polna uživaška vožnja čez prelaze Dolomitov, kjer se je v daljavi že začela pojavljati mogočna silhueta najinega naslednjega cilja. 


Ustavila sva se na parkirišču spodnje postaje sedežnice smučišča pod goro Cinque Torri. Začela se je prijetna, nezahtevna pot, ki sicer vodi visoko pod oblake, ampak se tudi začne že visoko med oblaki. 


Cinque Torri je res impozantna gora, ki jo občuduješ najprej od daleč, potem pa še od čisto blizu, ko se sprehodiš tik ob njenih "nogah".














Vojna je posegla tudi sem gor ...

Prehodila sva 8 kilometrov in v treh urah naredila za 440 metrov vzpona. Ni veliko, pa čeprav sva prišla kar na 2.260 metrov nad morje. Že izhodiščno parkirišče je namreč na višini skoraj 1.900 metrov. 

Krožna pot pod Cinque Torri.


Na koncu dneva sva še pomahala prelepim Dolomitom v slovo. Še se vidimo!

Ni komentarjev:

Objavite komentar