sobota, 28. december 2013

Pešpot Trst - Miramare


Današnji dan je bil neverjeten! V Kranju na koledarju zima, zunaj pa jesenska meglena sivina. Tudi v Trstu na koledarju zima, zunaj pa prijetnih tam okrog 13 stopinj nad ničlo in močno sonce, ki nam je vsem sleklo bunde, nekaterim pa tudi puloverje.



Od Trsta do gradu Miramare vodi ob morju prijetna, široka tlakovana pešpot, po kateri smo se kot martinčki na toplem soncu v procesijo zvrstili številni svetlobe žejni ljudje. Poleti mora biti na tej poti peklensko vroče, decembra pa fantastično toplo.


Ura in pol prijetne, počasne hoje, pa si pri gradu.



Danes smo imeli res srečo. Najprej z vremenom, potem pa še z gradom, saj je bil na naše veliko, prijetno presenečenje vstop v grad prost. Tako smo si lahko ogledali, kako so ljudje živeli v tem gradu. Ni jim bilo hudega :)



Nazaj grede je trajalo dlje, saj smo se zleknili na plažo in se zaprtih oči prepustili soncu. Mmmm, kako je prijalo :)



Ko bo naslednjič v Sloveniji spet neprijetna zima, v Trstu pa sonce, skoči sem dol tudi ti. Ves čas samo po avtocesti, hitro in enostavno, pa boš sredi zime doživel pomlad. Fantastično!

Žalostna, zelo žalostna novica pa je bilo spoznanje, da stoletje stari zgodovinski tramvaj iz Opčin ne vozi več dol v Trst. Zato je treba zdaj parkirati nekje v Trstu ali pa na enem od parkirnih mest ob obali.




Ker se je zvečerilo, smo se potem odpravili še na nočni sprehod po Trstu.



1 komentar:

  1. OOO, ne, škoda za tramvaj. Sem imela v planu peljat otroka, kot je peljala mene nona z Opčin v Trst.
    Priložnost izgubljena, ne vrne se nobena.

    In na tisti plažici se tudi mi vedno ustavimo, tam se še kužata lahko okopata :)

    OdgovoriIzbriši