sobota, 13. november 2021

Sicilija 2021 (prvi dan): prihod

Novembra 2021 sva se odločila za slabih deset dni počitnic na Siciliji. Pot z avtom se nama je zdela predolga, zato sva skočila na poceni večerno letalo družbe Wizz Air iz Benetk in se v sobotni noči znašla na sicilijanskih tleh. Catania, kamor so naju ponesla letalska krila, je mesto pod znamenito Etno, ki sva si jo, vsa neučakana, da spoznava vulkan, izbrala za prvi cilj najine krožne poti po Siciliji. Na kratko bi temu najinemu dopustu lahko rekla "vulkani in stara mesta Sicilije". 

Stromboli.

Prvi dan naju je zaradi poznega prihoda čakala samo formalnost prevzema že prek interneta rezerviranega vozila na letališču. Dobila sva skoraj novo Opel Corso, ki se je izkazala za idealno velik avto za najino pot. Manjši (npr. Fiat Cinquecento) imajo premajhen prtljažnik, da bi bila dva kovčka varno skrita v njem, večjega avta pa par preprosto ne potrebuje. Sem pa med tistimi, ki zagovarjajo, da se ob najemu avta vzame še polno kasko zavarovanje. To na dan stane skoraj toliko kot sam avto, ampak odtehta vse skrbi ... Pri Wizz Air sva pa malo prihranila tako, da sva za eno osebo vzela karto brez prtljage, za drugo pa oddala 20 kg kovček, enega pa vzela v kabino. 

Wizz Air.

Z letališča sva se odpeljala v bližnje mestece Tremestieri Etneo, kjer sva imela najeto sobo (bed & breakfast) za prvo noč.  Od daleč sva že slutila mikavno Etno, ki naju je klicala za naslednji dan. 

Poglej naslednje objave (v desnem koledarskem meniju so zbrane pod novembrom 2021, ali pa zgoraj desno klikni na oznako "sicilija"), pa spoznaš tako Etno kot preostale dragulje Sicilije!

Na najini krožni poti po Siciliji sva prevozila dobrih tisoč kilometrov po cestah, nekaj morskih milj pa se je nabralo ob obisku dveh krasnih otokov Stromboli in Vulcano. 

Roadtrip: Sicilija 2021.


Ni komentarjev:

Objavite komentar