torek, 1. maj 2018

Španija z avtodomom, šesti dan: Praia da Prainha, Sevilla


Zbudili smo se ob plaži Praia da Prainha na Portugalskem. Pred zajtrkom, ko je mladina še spala, sva si z Ireno privoščila jutranji sprehod po prelepi plaži. Peščene obale naju sicer ne ganejo, ampak, ko so kombinirane z izjemnimi skalnimi strukturami, pa pogled res postane prelep!



 




Po zajtrku v avtodomu, še vedno ob morju, smo se lahko strinjali, da je bil tale ovinek na Portugalsko vreden časa in kilometrov in da bi bilo fino enkrat priti na potepanje po Portugalski za dlje časa. Ampak, za  nas je bil zdaj čas, da se vrnemo v Španijo. Naš cilj danes: Sevilla.


Glavni cilj je bil ogled trga Plaza de Espana, osrednje znamenitosti Seville. Še posebej ga zaznamuje 52 fresk s podobami 52 španskih pokrajin.






Na sprehodu po mestu nas je navdušilo nekaj prelepih notranjih dvorišč, kot na primer ta dva:



Pa seveda stare mestne hiše s privlačno arhitekturo ...



Dan smo zaključili tam, kjer se zbere večina turistov:na predstavi flamenka. Res so te predstave narejene prav za turiste, ampak so res zelo kakovostne. Mi smo uživali in imeli občutek, da so plesalci in glasbeniki prav danes prišli sem samo za nas. Čeprav to isto predstavo delajo vsak dan večkrat na dan, znajo biti pravi profesionalci in ti pričarajo čar tega temperamentnega plesa. Priporočamo!




Ni komentarjev:

Objavite komentar