četrtek, 3. maj 2018

Španija z avtodomom, osmi dan: Caminito del Rey


Ulala, osmi dan je bil pa nekaj posebnega! Že začel se je lepo, res smo si za spanje v naših "gajbicah" našli lepo mesto. Tik ob cesti sicer, a vseeno sredi narave in sredi ničesar. Tiha, mirna in lepa noč je bila.Zjutraj pa nas je pozdravila taka napoved dneva:



 In pogled skozi okno avtodoma med zajtrkom:


Po takem jutru res ni bilo težko zagnati sedemmetrskih gajbic in se odpeljati naprej. Takrat še nismo vedeli, kako drugačen dan nas čaka danes!



Naš današnji cilj je bil Caminito del Rey, kraljeva pot, ki nas je zaznamovala oziroma nam dala za večno v spomin nepozabno dogodivščino.


Zanimivo, da te poti nismo našli v turističnih vodičih, ampak po naključju na internetu. Kljub temu pa je zadeva razprodana daleč vnaprej. Obvezno kupite karte po Internetu, še doma v Sloveniji.


Mi smo bili optimisti, pa smo potem morali priti sem dvakrat, ker prvi dan nismo dobili kart, pa še drugič smo jih le za las ujeli. Ni zabavno, toliko se voziti, pa tvegati, da ne prideš na vrsto. Zatorej, dve lekciji: obišči Caminito del Rey, in kupi karte vnaprej na njihovi spletni strani! Edina druga opcija, ki pa je precej tvegana, je naša: prideš zgodaj zjutraj, še preden se odpre park, in se postaviš kot prvi v vrsto. Najprej bodo potem spustili v park tiste, ki so že vnaprej kupili vstopnice. A ponavadi vsem tem ne uspe priti do parka, in če ostane nekaj mest prostih, potem spustijo naprej prve v vrsti. In vrsta se nabere, zato moraš res priti tja, če si brez kart, vsaj pol ure pred odprtjem parka ...


Caminito del Rey je res kraljeva pot. Ne pot za kralje, ampak pot, ki so jo zgradili pravi kralji gora, in pot, ki ponuja kraljevske razglede.


Res je fascinantno, kako so uspeli v skalo pritrditi lesene mostove in poti, po katerih se lahko mi varno sprehajamo in uživamo v izjemnih pogledih na sotesko. Nekdaj so imele tak pogled zase le ptice kot edina bitja, ki so znala obstati v teh strmih stenah. Danes pa jim sredi skal na varnih "potkah" delamo družbo nad razgledi osupli turisti.












Ni komentarjev:

Objavite komentar