petek, 27. april 2018

Španija z avtodomom, drugi dan: Altea, Alicante


Dobro jutro, drugi dan našega prvomajskega potepanja po Španiji 2018!


Prvo noč spanja na cesti smo preživeli prav prijetno. Avtodom se je izkazal kot udoben, parkirišče ob cesti v Calpu pa mirno. Ob zajtrku smo imeli skozi okno avtodoma fantastičen pogled na skalo naravnega parka Penyal d'Ifac, kar je še ena od prednosti potovanja z avtodomom.

Naš današnji prvi cilj je bil potep po prijetnem starem mestu Altea. Taka mesta so res čisto po našem okusu - stare tlakovane ulice brez prometa, lične hiše in počasen tempo življenja. Paša za oči in dušo.






Naslednja postaja je bilo zelo drugačno mesto. Alicante je veliko mesto, po prometnih ulicah smo kar "švicali", preden smo našli dobro parkirno mesto za našo sedemmetrsko "gajbo", in se potem olajšano odpravili na potep po mestu. Baje je veliko prebivalcev tu upokojencev, predvsem iz drugih držav, ki so se z dobro pokojnino odločili zadnja desetletja življenja preživeti na toplem. Po sprehodu po mestu jih kar razumemo :)






Medtem ko je Altea na hribu, s pogledom na morje, je Alicante ob morju, s svojo peščeno plažo.





Jutri nas čaka Granada. Ker je do tja kar nekaj vožnje, smo želeli še danes priti čim dlje. Tako smo nazadnje naš spalni kotiček za drugo noč v avtodomu našli v povsem praznem kotičku ob obali, južno od Almerie. Poleti je tu najbrž vse polno avtomobilov kopalcev, zdaj pa smo bili sami, dve slovenski družini, prijatelji sopotniki na naši španski dogodivščini, tik ob morju. In spet smo rekli - lepo je biti v avtodomu...


Ni komentarjev:

Objavite komentar