petek, 31. julij 2015

Adrspach


Potem ko smo dan začeli v Stachlbergu , kjer smo se čudili, kaj zmorejo ustvariti človeške roke, smo se v Adrspachu poklonili čudežem, ki jih ustvarja narava.


Ta naravni park je res fantastičen. V bližini vhoda ponuja čudovito naravo za vse, tudi tiste v natikačih, zato je tam gneča seveda velika. Je pa narava tu prav kičasta, predvsem zahvaljujoč čudovitemu jezeru in visokim stenam okoli njega.


Kdor ima čas in voljo (tako kot mi) pa se lahko odpravi na več urni sprehod, kjer kmalu začneš tudi na vrhuncu sezone uživati v miru in tišini.
So se pa Čehi izjemno potrudili, saj je večji del poti izdelan iz lesenih desk, tako da sploh ne hodiš po tleh, ampak po z lesom tlakovani poti ...


Kot je očitno s fotografij, so glavni razlog za veličastne poglede v Adrspachu izjemne skalne tvorbe. Marsikatera med njimi skriva tudi komaj opazne kline, ki dokazujejo, da so te stene zelo primerne tudi za športne plezalce. In res smo popoldan v stenah zagledali plezalce, ki so zelo očitno izjemno uživali.Lepoto tega naravnega parka sta izkoristila tudi mladoporočenca, ki ju je fotograf sem prišel ovekovečit. Tako se dela poročne fotografije, ne pa v dolgočasnem studiu!


 Sredi parka smo naleteli tudi na splavarja, ki nas je popeljal po skrivnostnem jezeru ...Adrspach je en kup skal, lesa in vode. Ampak narava je vse skupaj sestavila v osupljiv mozaik, vreden vašega časa. Dobrega pol dneva zadostuje, da Adrspach zagrabite s polnimi pljuči.


Ni komentarjev:

Objavite komentar