nedelja, 27. april 2014

Rim - prvi dan


Čeprav je bil Rim naš glavni cilj tokratnega prvomajskega potepanja, smo na poti do njega že doživeli čudovita druga mesta. Vseeno pa nas je prihod v večno mesto navdal z nemirnim pričakovanjem. Nemirno smo pričakovali mestne znamenitosti, nemirno smo pričakovali vožnjo po mestnih vpadnicah do našega prenočišča, nemirno smo se spraševali, kakšna bo naša izkušnja z najemom stanovanja za dve večji družini prek Airbnb.

No, zdaj že lahko olajšano povem, da je šlo vse v redu. Navigacija v avtomobilu ali na telefonu te brez stresa pripelje tudi v center mesta, sistem Airbnb resnično dobro deluje in tako smo se lahko sproščeno posvetili raziskovanju mesta.


Glavna skrivnost uspešnega družinskega odkrivanja tako velikih mest, kot je Rim, je ta, da si vzameš čas. Pozabiš na odkljuknico vseh stvari, ki bi jih rad videl, ampak se preprosto predaš mestu. Veliko pomaga že, če pozabiš na avto in se po mestu gibaš z javnimi prevoznimi sredstvi. Pol stresa s tem že odpade, verjemi mi. Nato pa ne loviš znamenitosti s seznama, ampak lepe trenutke. Na ta način je vsak dan v Rimu lep dan.
Ni komentarjev:

Objavite komentar