sreda, 5. marec 2014

Sreča ne pride nikoli sama


Še ne toliko let nazaj se mi je zdel sredin Film tedna na nacionalni televiziji živ dolgčas. Potem pa sem počasi odkril, da je poleg holivudskega impresioniranja z dragimi posebnimi efekti na svetu tudi obilica filmov, ki navdušijo z zgodbo. Le najti jih je treba. Še nekaj kasneje sem odkril, da take filme namesto nas išče nekdo drug in jih potem deli z nami vsako sredo kot Film tedna na TV Slovenija 1. Seveda tudi ob sredah kakšen film povsem zgreši, a statistično gledano imamo veliko možnosti, da bomo v sredo ujeli res nekaj dobrega.

Tak je bil tudi današnji film "Sreča nikoli ne pride sama". Gre za francoski film z odličnima Sophie Marceau in Gadom Elmalehom v glavnih vlogah. Ona je nerodna "kao" ločenka z dvema otrokoma, on pa frajerski glasbenik, ki ne mara otrok, obožuje pa vaditi "delanje otrok" z različnimi ženskami. Potem pa sreča Njo, ki mu vse obrne na glavo.

Že dolgo se z naše sedežne ni razlegal tako glasen, iskren smeh, kot nocoj. Ker so bili smešni trenutki res zabavni, ne umetno sproducirani skeči, ampak situacije, za katere si imel občutek, da bi se res lahko zgodile.

Film je garancija za prijeten večer zaljubljenega para ali pa za zabaven večer vse družine. Zaradi nekaj posteljnih prizorov pa za tiste bolj previdne velja, naj otroke, mlajše od cca 14 let, vseeno raje pošljejo spat. ...

  

Ni komentarjev:

Objavite komentar