sobota, 08. marec 2014

Proti severnemu vetru


Prešernovo gledališče Kranj nas je danes razveselilo s čudovitim darilom: moški smo za svoje partnerke dobili brezplačno vstopnico za predstavo Proti severnemu vetru, ki je odlično sovpadla z dnevom žena. Tako je bila dvorana Prešernovega gledališča tudi v centru "šparovne" Gorenjske nocoj nabito polna. In to upravičeno!

Proti severnemu vetru je zgodba o dveh neznancih, ki se pomotoma srečata v svetu elektronske pošte. Med njima se razvije globoka ljubezen na daljavo. Ljubezen med človekoma, ki se nikoli nista videla, slišala, kaj šele dotaknila. Gre za odnos, ki dokazuje, da prava ljubezen ne temelji na vonju, dotiku,videzu, teži, ampak na povezanosti dveh duš. In ker duša govori z besedami, ne pa z videzom, ji za pravo ljubezen zadostuje tudi dopisovanje.

V knjigi dopisovanja po e-pošti ni težko predstaviti. Povsem drugače je v gledališču. Naj dva človeka dve uri sedita vsak pred svojim računalnikom, besede pa naj se projicirajo na veliko platno? Ne, tako ne bo šlo. Ekipi, ki jo je vodil režiser Alen Jelen, je uspelo to dopisovanje na odličen, privlačen način prenesti tudi na oder. Vse je začinjeno celo s solističnima glasbenima nastopoma obeh (in edinih) glavnih igralcev, Vesne Pernarčič in Roka Vilharja, ki tudi tokrat navdušita.

Proti severnemu vetru je predstava, vredna vašega časa!


Ni komentarjev:

Objavite komentar