sreda, 7. januar 2009

Happy New Year

Med novoletnimi prazniki sem na meni najljubšem Radiu Ena zaslišal skladbo Happy New Year. Abba me je s to pesmijo popeljala dve leti nazaj, na poslovno novoletno srečanje. Bilo je že zgodaj zjutraj, tam okrog treh, ko so bili vsi gostje že zelo utrujeni. Glasbeniki so pospravljali opremo, zadnji gostje so večinoma že kinkali za mizami in počasi odhajali proti domu. Tedaj, ko sem bil prepričan, da se ne more zgoditi nič več, je eden od Merkurjevih direktorjev od nekje privlekel svoj CD z izborom njemu najljubše novoletne glasbe. Šel je k odhajajočim glasbenikom in jih prepričal, da so s tega CD-ja za slovo zavrteli še Abbino skladbo Happy New Year.

Dvorana je bila že prazna, luči skoraj vse pogašene, zrak utrujen in meglen od celonočne žurke. In v tem skrivnostnem ozračju se je ta naš direktor približal eni od prav tako Merkurjevih direktoric, se elegantno priklonil, jo prijel za roko in popeljal na prazno plesišče. In tam sta za nas, ki smo bili takrat že v posebnem čustvenem stanju, odplesala najlepši dunajski valček, kar sem jih kdaj videl. Kljub očitni utrujenosti, pozni uri in napornemu dnevu sta lebdela skozi zrak plesišča, da sem obstal s široko odprtimi usti. Lepa sta bila, preprosto lepa v svojem elegantnem, spretnem gibanju.

V teh časih je tudi v službah zrak marsikje meglen, udeleženci pa izmučeni. In prav zato vam želim, da bi znali skozi leto 2009 zaplesati tako, kot naša plesalca. Kljub naporom sta znala poleteti in očarati. Naj to uspe tudi vam!

3 komentarji:

  1. To je ena najlepših želja, kar sem jih kdaj "slišala". Hvala in enako!

    OdgovoriIzbriši
  2. Avtor je odstranil ta komentar.

    OdgovoriIzbriši
  3. Vau! Ja, ples zna biti magičen, tako zelo, da te popolnoma omami ...

    Se že sprašujem, le kdo sta on in ona ... :) Pa kolikor te poznam, mi tega ne boš nikoli povedal. :)

    Tudi tebi v 2009 čim več takšnih in drugačnih nepozabnih plesov, ki te bodo ponesli med zvezde.

    OdgovoriIzbriši