sobota, 3. januar 2009

Digitalno v analognem


Šmentana sodobna tehnologija!

Obožujem fotografije, še posebej zdaj, ko mi digitalizacija omogoča, da se igram, brez da bi me to kaj stalo. S slikanjem na film je vsak "škljoc" pomenil kar nekaj tolarjev, s slikanjem na kartico pa vsak "klik" ni nič več kot zgolj klik, saj me stanejo res samo tiste fotografije, ki so dobre. Ja, moje slike imajo tudi v teh sodobnih časih končni cilj v dobrem starem fotoalbumu, razvite na foto papirju. Ni lepšega kot v zimskem večeru listati strani zgodbe naše preteklosti, tega klikanje po računalniku ne more nadomestiti.

Ima pa analogni del moje digitalne fotografije velikega sovražnika. Medtem ko je digitalni del na blogu kolikor toliko sproten, pa sem se denimo danes zvečer končno lotil slik za v album. In v albumu se je, o groza, zgodba končala sredi leta 2007. Od takrat naprej so vse lsike še v računalniku, čakajo na izbor, razvijanje in vlaganje v album. Ti šment, kako čas beži!

2 komentarja:

  1. Kljub temu ima klasična fotografija svoj poseben čar, ki ga ne more zamenjati digitalna doba. Brisanje in naknadna obdelava fotografij je nekaj kar ni več pristno tistemu za kar se fotograf trudi, ko fotografira svoje pristne in življenjske momente.

    OdgovoriIzbriši
  2. ja ja , tudi jaz imam še vse letošnje fotke na disku, nekatere tudi na zunanjem kopije, no samo drzim pesti da mi enkrat v disku kaj ne zaškrta :)

    OdgovoriIzbriši