nedelja, 28. december 2008

Nedelja. Krvava nedelja.


Bila je fantastična nedelja. Sicer krvava, a prav zato fantastična. Ker ni bila rdeča kot kri, ampak rdeča kot nedelja. Rdeča kot Sunday bloody Sunday. Jutujevsko krvava torej.

Bila je fantastična nedelja, ker sem jo zaključil v Planetu Tuš v Kranju na ogledu 3D koncerta U2. Super! Obvezna udeležba za vse jutujevske oboževalce! Zvok in slika prve klase, definitivno najboljši koncertni posnetek, kar sem jih kdaj videl.

Bila je fantastična nedelja tudi zato, ker je šel z mano moj najstarejši, devetletni sin. Poslušalec Čukov, zadnje čase oboževalec Mamma Mie, in zadnje mesece pristaš nadaljevanke in skupine Rebelde. Zaskrbljujoče stanje, tole glede Rebelde. Kot oče sem moral nekaj storiti. In ob pogledu na reklamo za U2 3D sem takoj vedel, da je to odrešitev za najstniškega grešnika. Odpustite mu, saj ne ve, kaj dela, ko posluša RBD. Saj ne more vedeti, kaj je prava muzika, ko pa mu jo nikoli nisem predstavil. Pa sva šla skupaj gledat jutujevski koncert v kino. Ni zaspal. Ni se dolgočasil. Na koncu je rekel, da je to dobra glasba! Yes! Zmaga je naša! Kultura je rešena! Sin je spoznal resnico, sin je spoznal rock. In všeč mu je!

3 komentarji:

  1. Odlična taktika! Jaz imam sestrico, ki posluša RBD in že kar nekaj časa se ubadam s tem, kako jo čimprej spraviti skozi to najstniško efvorijo. Seveda, čez eno leto o RBD skupini še pomislila ne bo, a vseeno sem iskal način, kako to pospešiti. Mogoče jo pa peljem prav ta koncert gledat.

    OdgovoriIzbriši
  2. No, če je pa preživel tvoj 9-letnik, bo pa še naša 9-letnica, ki jo je tudi Mamma Mia čisto zasvojila.

    OdgovoriIzbriši