petek, 2. maj 2008

Milano

Ob načrtovanju poti v Milano me je prevzela fotografija milanske katedrale. In kako enostavno je bilo priti do nje! Gajbico smo zastonj parkirali na parkirišču še nedokončanega stanovanjskega naselja v predmestju, pet minut peš do postaje podzemne železnice. Otroci so prvikrat doživeli vlak, ki vozi pod zemljo, kar je vsekakor bilo zanimivo. Midva ta stara dva pa sva medtem na zemljevidu našla izstopno postajo, za katero je kazalo, da je blizu katedrale.

Kakšno presenečenje - ko smo po stopnicah prišli iz podzemlja na plano, smo stopili neposredno na sam milanski osrednji trg in naravnost pred našimi očmi se je bohotila katedrala v vsej svoji veličini. Otroci so takoj dobili obljubljeno nagrado za pridnost - sladoled. Žal pa je bil to najdražji sladoled v mojem življenju, 2 evra za kepico!

Na obrobju istega trga smo doživeli še drugo atrakcijo - star, s stekleno streho pokrit "nakupovalni center", prav tako vreden ogleda.


Nato smo se še malo sprehodili po bližnjih ulicah in se kmalu odločili, da imamo velemesta dovolj. Gremo raje bliže naravi! In odpujsali smo proti gajbici ...

Ni komentarjev:

Objavite komentar