torek, 2. maj 2023

Roadtrip: Apulija (Apuglia)

Oktobra lani sva si z ženo privoščila prijeten desetdnevni "roadtrip" po italijanski Apuliji. Apulija je tista peta na italijanskem škornju, ki naj bi predstavljala zelo reven del Italije. Tudi zaradi takega slovesa naju je Apulija zelo presenetila, saj revščine nisva začutila nikjer - ne glede kakovosti cest, urejenosti mest, kot prenočišč. 

Google Maps: Apulija.

Najtežji del avtomobilskega potepanja po Apuliji je dobrih 900 kilometrov dolga pot iz Kranja do San Severa, ki sva ga izbrala za prvo prenočišče in s tem izhodišče za najino Apulijo. Res pa je pot varna in nestresna, saj greš na Gorenjskem na avtocesto, v San Severu pa z nje.

Če pobrskaš po arhivu objav za oktober 2022, te čaka podrobnejši opis najinega potepanja. Začne se tukaj ... 

Bila sva dovolj na jugu, da sva konec oktobru še vedno lahko spala tudi v šotoru, se kopala v morju in kolesarila. Seveda pa je bilo treba načrte prilagoditi kratkemu dnevu, ki sva mu nepričakovano morala dodati še veliko vlage, ki je prišla v zrak takoj, ko je sonce zašlo. 


Apulija nama je ponudila veliko. Romarske kraje svetovnega slovesa, mirne in zaspane starodavne vasice, toplo morje, odlično ulično hrano (pica je zakon!) in prijazne domačine. Priporočam!



Ni komentarjev:

Objavite komentar