nedelja, 10. maj 2020

Slap Šum - največji potoški slap v Sloveniji


Sram me je... Če mi bo življenje milo, sem trenutno na polovici svojega bivanja na tem prelepem planetu, pa do danes nisem vedel, da imamo v naši, kranjski občini največji potoški slap v vsej Sloveniji! Pravijo, da pada 25 metrov globoko, skriva pa ga sicer neopazen majhen potok Nemiljščica, in to precej blizu glavne ceste skozi Zgornjo Besnico.


Do slapu je res enostaven dostop. Če vam bo sreča mila, boste parkirali kar ob glavni cesti na koncu Zgornje Besnice, že s ceste je viden kažipot k slapu. Na majhnem parkirišču ob cesti je prostora za tri bočno parkirane avtomobile. Od tam se boste najprej nekaj časa spuščali skozi zaselek Nova vas po asfaltni cesti, nato pa zavili levo v gozd, kjer pot postane bolj strma, vendar je vseskozi ob njej ograja. Spust je zato varen, vseeno pa priporočam obutev z dobro oprijemljivim podplatom.

Po kratkem spustu (počasne hoje od avta do slapu je slabih 15 minut) avs bo, če bo vode dovolj, pozdravil res lep slap, dobro skrit, a upravičeno ponosen na svojo lepoto. Zato si ga enkrat le pridi pogledat!

Ni komentarjev:

Objavite komentar