četrtek, 6. junij 2019

Terme di Saturnia


Terme di Saturnia niso bile znotraj najine načrtovane poti po Toskani 2019. Brez priporočila prijateljice ovinka do sem zagotovo ne bi naredila. Pa sva bila zelo, zelo hvaležna za nasvet, saj sva tu doživela nepozabno izkušnjo.


Terme di Saturnia boste brez google maps  težko našli, saj jih je s ceste nemogoče opaziti, tabel pa tudi ni kaj veliko, kar pa, glede na gnečo, niti ni narobe ... Usmerjevalne table te sicer pripeljejo do toplic z bazeni, ampak pravi cilj mora biti tale naravni izvir, ne toplice, ki prav tako črpajo v svoje bazene vodo iz istega vira.


Ko prideš na dobro skriti cilj, se ne trudi z iskanjem brezplačnega parkirišča, ker jih v bližini ni. Plačaj za uradno parkirišče in jemlji strošek parkiranja tudi kot vstopnino saj (vsaj v času najinega obiska, resda junija, torej zunaj sezone).


Ob prvem pogledu na kopališče se ti zazdi, da termalna voda izvira kar nad hišo. Še le z drugim pogledom opaziš, da prihaja iz skritega izvira nekje daleč bolj v ozadju. Na prvi vtis neprijetnega žveplenega vonja termalne vode se hitro navadiš, potem se pa zlekneš v vrhunski naravni spa in uživaš.





Ni komentarjev:

Objavite komentar