nedelja, 28. april 2019

Strassbourg


Če iščeš idejo za prvomajske počitnice, izvoli en predlog ...

Za prvomajske počitnice 2019 smo si zaželeli končno obiskati zabaviščni Europa - Park. Da bi finančno malo bolj opravičili dolgo pot, smo jo začrtali tako, da bi na poti obiskali čim več zahodnoevropskih držav v čim krajšem času. Tako smo naredili en lep krog čez Avstrijo, Nemčijo, Francijo, Švico in Italijo. Ja, cel kup držav, ampak logistično zelo obvladljivo, saj leži Europa - Park blizu Francije in Švice.

Prvi dan smo morali narediti največ kilometrov, do Europa - Parka. Nekateri gredo od doma sredi noči, pa si potem še isti dan privoščijo zabaviščni park. Nam se je zdelo to vseeno preveč. Da pa ne bi prvi dan doživljali samo avtoceste, smo naredili majhen ovinek in obiskali Strassbourg, ki je od Europa- Parka oddaljen samo 55 kilometrov. S tem smo prvič v življenju kot družina vstopili v Francijo.

Strassbourg nas je prijetno presenetil. Čeprav ga poznamo predvsem kot mesto evropske birokracije, se nam je predstavil kot lepo staro mesto s prijetnimi uličicami. Strassbourg ponuja užitkarski sprehod, še posebej v nedeljo, ko iz mesta izgine gneča in divji poslovni utrip.


Štiri ure so dovolj za ležerno spoznavanje z mestom, kar naredi pot do Europa -Parka prav prijetno. Zvečer se samo še odpraviš v kako prenočišče blizu Europa - Parka, kar zahteva še pol ure do ene ure vožnje. In tako se naslednji dan spočit zbudiš za adrenalinski zabaviščni park.


 Sprehodi se z mano po ulicah Strassbourga, danes prek fotografij, jutri pa morda še zares...



















Ni komentarjev:

Objavite komentar