ponedeljek, 1. avgust 2016

Lipno


Ob lanskem nepozabnem potepanju po čudoviti Češki smo že prvi dan v pravljičnem mestu Česky Krumlov navdušeni opazovali množico čolnov, v katerih so navdušeni turisti, večinoma Čehi, dopustovali na reki Vltavi. Zato smo si za letošnji dopust med drugim zadali tudi tridnevni obisk Češke. Vse samo zato, da bomo šli še mi na reko. In to res ni tako težko, kot se morda sliši, saj je Vltava takoj za češko-avstrijsko mejo in do tja torej sploh ni tako zelo daleč.

Da ne bi bilo v en dan nabasanega preveč, smo si za prvi dan izbrali zgolj pot do kraja Vyšši Brod, kjer je bila naša izhodiščna "baza" za čolnarjenje. Med potjo smo se ustavili v Linzu, po zasedbi naše skromne, a čiste in poceni sobe v kampu pa smo se odpeljali na ogled bližnjega mesteca Lipno.


Lipno je neke vrste češki hibrid med Portorožem in Kranjsko goro. Ob akumulacijskem jezeru poleti turisti poležavajo ali pa se peš odpravijo na smučišče, s katerega je krasen razgled na okolico. Pozimi pa seveda tam smučajo.


Cene so v Lipnem žal na nivoju slovenskih, kar pomeni visoke, zato smo se odločili, da si bomo večerjo raje privoščili v Vyšši Brodu, kjer so cene take, kot smo jih na Češkem navajeni - zelo sprejemljive.






Ni komentarjev:

Objavite komentar