petek, 02. maj 2014

Neapelj - mesto zabavnih doživljajev


Prvomajsko potepanje nas je odpeljalo vse do Neaplja. Naš cilj so bili: pizza, vulkan in mesto. Vulkan nam je zaradi vremena ostal neuresničena želja, pico in mesto smo pa dodobra okusili.Vse se je začelo že pred mestom. Ko smo z avtom padli v prometni utrip Neaplja, se je začela zabava, podobna vožnji z vlakci v Gardalandu. Klasična pravila, ki smo se jih učili v slovenski avtošoli, tu ne veljajo. Zato se raven adrenalina hitro dvigne. Vendar, ko začutiš prometno vzdušje in se mu prilagodiš, potem začne biti vožnja prav zanimiva, celo zabavna. In potem razumeš, da le na tak, na prvi pogled kaotičen način, promet deluje. Če bi vozili tako, kot pri nas, bi vse stalo v neskončnih kolonah.

Najbolj smo se nasmejali policistoma, ki sta sredi dvopasovnice zaustavila avto, prižgala modre luči in - odšla čez cesto na kavo :) Žal jih nismo uspeli ujeti na senzor fotoaparata.

Samo mesto sicer ravno ne prekipeva od turistom zanimivih pogledov, vseeno pa je vredno poldnevnega sprehoda. A več kot pol dneva res ne potrebujete posvetiti Neaplju.


Ni komentarjev:

Objavite komentar