torek, 25. junij 2013

Tehnični muzej v Muenchnu



Tehnični muzej v Muenchnu, oziroma pravilneje Deutsches museum, spada pod izobraževalni del družinskih izletov. Pa vendar je v muzeju videti dovolj zanimivih stvari, da tudi otrokom izlet ne zadiši po šolskih ekskurzijah.



Vsekakor se splača vstati sredi noči in biti v muzeju takoj, ko se odpre, saj boste do konca uradnih ur le tako uspeli videti cca 80 % vsega muzeja. Seveda se da tudi v dveh urah videti vse, ampak to pomeni hiter sprehod skozi muzej, brez da bi se ustavljal, prebiral razlage, preizkušal razne stvari itd. Pa je vredno vzeti si čas. Le tako muzej dobi svoj smisel, naše znanje pa bo na koncu bogatejše za nekaj več razumevanja, kako in zakaj izumi človeštva delujejo.

Seveda pa se pot splača izkoristiti še za poznopopoldanski skok v mesto. V tem primeru priporočam, da že ob prihodu v Muenchen parkirate na enem od res poceni P+R parkirišč ob podzemni ter kupite res ugodno dnevno družinsko vozovnico za podzemno. Nato vam bo s podzemno vse preprosto dosegljivo - muzej in center mesta. V Muenchnu javni prevoz deluje!




Ni komentarjev:

Objavite komentar