sreda, 15. september 2010

U2? Yeah, me too!

Med mojimi največjimi sanjami, ki jih s seboj po svetu nosim že od rojstva, je obisk velikega koncerta. Vedno, ko sem gledal posnetke po televiziji, sem se spraševal, kako to izgleda v živo. Kakšen je občutek sedeti na štadionu med 70.000 ljudmi? Ali sploh kaj vidiš na oder, koliko sploh slišiš?

Dolgo sem si želel, nikoli upal dati toliko denarja. Dokler nisem doživel reakcij sodelavcev, ki so šli v Zagreb poslušat U2. Takrat sem vedel, da moram doživeti prav U2. Pa sva z najdražjo žrtvovala kup evrov in šla v Muenchen.

Že na autobahnu sem zvedavo gledal druga vozila in se spraševal, kdo vse gre še na U2. No, na podzemni v neverjetni gneči, kjer je zmanjkovalo zraka in celo prostora za prosto gibanje prsnega koša, ni bilo nobenega dvoma več: vsi mi gremo na U2!


Štadion se je kljub množici ljudi hitro polnil in pričakovanje je naraščalo:In nato smo zagledali Njih, prihajajoče na oder:Mi je žal časa, denarja in izkušnje mojega prvega velikega koncerta? Kje pa! U2 so s svojim odrom - vesoljsko ladjo - najbrž postavili nov mejnik v šov biznisu. Verjamem, da je to koncert, na katerem bi uživali še gluhi, saj je bilo že vizualnih učinkov toliko, da si lahko užival. Če bi gledal na televiziji, bi rekel, da gre za trik, da današnja tehnologija vsega tega še ne zmore. Pa očitno zmore. Kakšen oder! Neverjetno, kako se je kot kameleon od skladbe do skladbe spreminjal.


Največje presenečenje sem doživel, ko se je ogromen zaslon nad odrom (na zgornji sliki ga vidiš še v enem kosu) nenadoma začel širiti in "pokati" ter se razdelil na ogromno manjših, še vedno delujočih zaslonov (spodnji dve sliki). Kakšna paša za oči!


Kasneje sem izvedel, da je eden izmed največjih oboževalcev, naš človek, Slovenec, med eno romantično pesmijo, ki so jo U2 v živo v vsej svoji zgodovini zaigrali samo parkrat, svojo punco prav tam, sredi štadiona, zaprosil za roko. Iiii, kako lepo!

Pri With or Withou You se je na vrhu stožca nad odrom zasvetila "disko kugla" z neverjetno močjo, saj je celoten Olympia Stadion, ki je res velik, osvetlila s čarobnimi zvezdicami. Poglej si video ...

Kaj pa U2? Kot vedno neverjetni. Kako lahko štirje fantje zgolj ob pomoči bobnov, kitare in bas kitare preglasijo in obnorijo 70.000-glavo množico? Ja, to znajo le U2. Carji so! Morda so kar sami najbolj opisali koncert: "Wau! So this is Wednesday night in Munich! Wau! The right place to be at the right time!"

In jaz sem bil tam!

1 komentar:

  1. O ja, ko enkrat doživiš U2-je v živo, je življenje res lepo :) Se kar spomnim, kako sem se topila v Zagrebu.

    OdgovoriIzbriši