sobota, 12. september 2009

Sanjska poroka

Kdaj je poroka sanjska? Zagotovo ne takrat, kadar je vanjo vloženo veliko denarja, kadar je zanjo sestavljen program, ki teče kot namazan, in kadar so vsi prisotni oblečeni po zadnji modi. O, ne, zame to že ni sanjska poroka.

Sanjska poroka je zame takrat, kadar je v zraku ljubezen. Takrat, kadar vse poteka spontano, nenačrtovano. Takrat, kadar so vsi svati nasmejani, odprti in prijazni ter iskreno delijo srečo z mladoporočencema. Poroka je popolna takrat, kadar vidiš, da so na poroki tudi vsi ostali prisotni potihem pri sebi ponovili poročne obljube ali pa se odločili, da jih bodo kmalu prvič dahnili tudi sami - ker so se nalezli ljubezni mladoporočencev. Poroka je sanjska, kadar so vsi prisotni zaljubljeni.

Jaz sem včeraj in danes doživel sanjsko poroko. Neponovljivo. Vsi zgoraj opisani pogoji so bili izpolnjeni, za nameček pa jim je bilo dodano še sanjsko okolje, čisto po mojem okusu. Luksuz hotelovi in blišč dvoran je zamenjala trentarska narava (glej zgornjo sliko). Joj, lepše sploh ne bi moglo biti!

Sanjska poroka je bila poroka moje sestre. Tako sestro bi privoščil vsakomur, le stežka pa bi jo komu dal za ženo, saj je le redkokateri moški vreden tako dobre ženske. No, njen mož jo je vreden! Drugače danes ne bi mogel biti njen mož. Čeprav sem šibkejši od njega, znam takrat, ko je treba braniti svoje, postati zelo divji :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar