nedelja, 19. julij 2009

9,8 km

9,8 km je razdalja, ki sva jo danes pretekla s Heli. Najina najdaljša tekaška pot do sedaj. Psica je tekla brez težav in spet dokazala, da dolgih nog nima samo zaradi lepote. Heli ni samo lepa dolgonoga očarljivka, ampak tudi športna bejba!

Med tekom, sredi travnika, ob sončnem zahodu, z najljubšo ob sebi in s Heli, zadovoljno poskakujočo po travi, sem vedel, da je življenje lepo!

12 komentarjev:

  1. Hej, smem vprašati po kateri trasi to tečete?

    OdgovoriIzbriši
  2. Vsakič po malo drugačni. Tale tek je potekal s Primskovega mimo Fakultete za organizacijske vede, nato ob glavni cesti Kranj - Naklo proti Polici, nato desno čez Kranjsko polje do živilske trgovine na Kokrici, nato mimo kolesarske trgovine Žagar Valy po asfaltni cesti čez polje, desno do Ilovke in navzdol h Kokri, čez most, pod AC na travnik, skozi gozd do Rupe in nato še po Kurirski poti. Razdaljo merim v Telefonskem imeniku Slovenije, menda je kar točna (+/- 10 %).

    OdgovoriIzbriši
  3. Kdaj bosta šla okrog Brda? Da bosta fensi? :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Fensi :)

    Ne maram biti fensi, med tekom sem najraje tam, kjer ni nikogar, samo jaz, moja najdražja, in pes ...

    OdgovoriIzbriši
  5. Še en programček za risanje pretečene poti :-) MapMyRun vpiši v google.
    Jaz bi pa ravno zaradi poti šla raje okoli Brda - se mi zdi, da bi tam lažje imela spuščenega psa. No, sicer me pa do 10ke loči še precej treninga. hehehehe

    OdgovoriIzbriši
  6. O, hvala za link, bom preveril. Okoli Brda se mi zdi, da bo preveč ljudi, in potem psa sploh ne bi upal spustiti. Spustiti jo upam samo na osamljenih krajih, kjer že od daleč vidim, da ni nikogar ...

    OdgovoriIzbriši
  7. Kaj pa cesta? Mene je tega najbolj strah. Sem že enkrat tekla tam ob glavni do Nakla, pa sem bla skoz na trnjih. Pri naši ta velki glede ljudi ni panike, včasih koga povoha, sicer pa bolj ignorira.
    Še komentar na MapMyRun ... ko rišem pot mi je najlažje če imam opcijo Satelite Map - tam na sredi ekrana, malo desno.

    OdgovoriIzbriši
  8. Hvala za nasvet, bom preizkusil.

    Ja, pot ob cesti do Naklega je blizu nevarne ceste, tako da imaš tam lahko psa samo na vrvici, ali pa tako dobro izšolanega, da veš, da ne bo šel čez nizko ograjo na glavno cesto. Jaz sem se sicer naučil oz. navadil, da lahko tečem tudi s povodcem, nekako si ga ovijem okoli zgornjega dela leve roke, pa gre. Nekaj dni sva se s Heli lovila, skakala mi je pred noge, vlekla ..., zdaj pa na povodcu zna lepo teči ob meni.

    OdgovoriIzbriši
  9. Ja, še kar. Velikokrat je odpadlo, tako da se osnovna šola konča naslednji teden. Jeseni pa najbrž na BBH tečaj ...

    OdgovoriIzbriši
  10. Ja, okoli Brda je včasih toliko ljudi, da se jih še prehitevat ne da. Si pa fensi. :) Hehe

    OdgovoriIzbriši
  11. Se mi je zdelo da je kaj takega. Tudi midve greva jeseni naprej ... se mi zdi da samo še po pasjih šolah hodim ... enkrat za eno, enkrat za drugo. :-) Še dobro da vsaj "učitelje" malo menjam ;-))

    OdgovoriIzbriši