nedelja, 10. februar 2008

Bodental


V nedeljo smo športno obarvani podaljšani "Prešernov" vikend zaključili na smučišču Bodental (Poden) na avstrijski strani Ljubelja. Prvič smo se peljali čez Ljubelj, odkar tam zgoraj ni več policajev. Drugače sploh ne bi mogli iti, saj smo tik pred zdajci odkrili, da je enemu od otrok pretekla osebna izkaznica. :)


Bodental je majhno smučišče, idealno za družine z majhnimi otroki. Cene so žal avtrijske, kar pomeni ceneje od Krvavca, a hkratri precej dražje od npr. Pokljuke. Je pa iz Kranja do tja manj kot ura vožnje, parkiraš na smučišču in še nikoli nisem doživel gneče, tudi čez vikend še nisem čakal dalj kot 5 minut v vrsti. No, danes, ko je bila idealna sončna nedelja, vrst sploh ni bilo.


Na sliki se skrajno levo ob gozdu skrivajo sidra, ki so najdaljša vlečnica in najdaljša proga, a primerna tudi za otroke. Na sredini so talarčki s super progo za učenje, levo od njih so zastonj čisto mali talarčki za čiste začetnike, v ospredju pa se vidi tekoči trak za prve smučarske korake. Velik del smučišč je popoldan v senci, zato sneg zdrži dalj časa, spodnji del pa je do 16:00 na soncu, kar je dobro, da najmlajše, ki še ne smučajo, ne zebe.


Smučišče, prijazno staršem, saj tako enostavno še nikjer drugje nisem učil otrok smučat.


Predstavitev doline in smučišča z živo sliko in podatki: http://www.naturerlebnis-bodental.at/

Ni komentarjev:

Objavite komentar