četrtek, 24. januar 2008

Avtodom naj bo!


Naša klasična oblika sanjskega dopusta je bila vedno kamp, narava. Ob sprehodih po kampih pa se je vsakič ob pogledu na kakšen avtodom v meni vzbudilo hrepenenje. Ni minilo, samo krepilo se je. In januarja 2008 je končno, po skrbno začrtani komunikacijski strategiji, družina potrdila predlog, izhajajoč iz mojih sanj - za prvi maj gremo sprobat avtodom! Jupi!


Ata družine, torej jaz, glavni krivec za to dogodivščino, sem se najprej za veliko dni zakopal v skrivnosti interneta. In ugotovil, da je povprečna cena za malce iznajdljive za najem avtodoma na vrhuncu sezone (kar prvi maj žal je) 110 € na dan. Za trmaste, kar šparovni Gorenjci smo, pa se na dveh, treh krajih po Sloveniji lahko najde starejši (7-8 let) avtodom za 80 € na dan. V desetih dnevih, kolikor bo trajala naša dogodivščina, to nanese konkretnih 300 € razlike. Če torej vzameš v zakup staro "gajbico", si z razliko v ceni pokriješ še vse stroške dizla na vsej poti.


Za prvi maj torej gremo. Po Italiji. Ne bomo preveč pretiravali, ker bo prvič. In upam, da ne bo zadnjič. Upam, da je to šele začetek neke čudovite nove zgodbe ...

8 komentarjev:

  1. Rok, živjo!

    Vidim, da potujete za prvi maj v Italijo. Super.
    Glede najema avtodoma je pa takole: niso važna leta, važen je predvsem odnos lastnika in vzdrževanje zadeve. Za novo leto so imeli kolegi 'sranje' z leto starim elnaghom (iz Grosuplja..). Tako, da ti predlagam, da človeku že v štartu poveš svoje želje in zahteve. Če te 'potolaži' v stilu, držte se kampov, potem je brez veze.
    Veselim se že poročila s poti! hej, na koncu še to: do kam jo boste pa mahnil? toskana, Garda, do Rima al po Jadranski obali navzdol?

    Lp Rok aka Vizo

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja, lastniku AD smo točno povedali,da gremo prvič, da imamo otroke itd.,pa nas je s prijetnim odgovorom potolažil, tako da me starosti AD ni strah.Poemmben je lastnik AD oz. kako ta vzdržuje svoj AD in zaupam, da bo v redu. Načrtujemo pa malo jezer na severu (Iseo, Como), od mest Milano, nato Cinque terre pa Piso in Firenze. pa še kaj vmes. Za prvič nočem, da bi bil prehitri tempo ...

    OdgovoriIzbriši
  3. Super!

    Mogoče vseeno kar ornk tempo (puste une norce Vizote, ki pridejo z dopusta še 3x bolj zmatrani kot ob odhodu ;) ). Je palep turca, polna zgodovine, pa naravnih lepot. Uživajte!

    LP Vizo

    OdgovoriIzbriši
  4. Bomo, po mojem res bomo uživali. Včasih, še pred otorki, sva rada hodila okrog z nahrbtniki, zdaj pa nas bo AD lahko vrnil nazaj med cigote. Rad sem na poti. Se pač v službi spočiješ po takem, res aktivnem dopustu ... :)Kar paše potem spet pisarna.

    OdgovoriIzbriši
  5. Brskam po internetu in ugotovim, da ima moj bratec blog, za katerega ne vem. GROZA:)In da gre z avtodomom v Italijo - ZAKON!Samo paziti ga boste mogli, tam namreč radi kradejo.
    Lp, tvoja blog oboževalka sestrica:)

    OdgovoriIzbriši
  6. Brskam po internetu in ugotovim, da ima moj bratec blog, za katerega ne vem. GROZA:)In da gre z avtodomom v Italijo - ZAKON!Samo paziti ga boste mogli, tam namreč radi kradejo.
    Lp, tvoja blog oboževalka sestrica:)

    OdgovoriIzbriši
  7. Še nekaj: ful dobre fotke in najbolj luštni otročki!Bravo za oboje:)

    OdgovoriIzbriši
  8. Daša, Grega, hvala za lepe misli. Do bloga sem precej samokritičen, zato ga ne oglašujem preveč naokoli. Ni bog ve kaj, je pa iskren. Kar je včasih dobro, včasih pa slabo. Glede kraje AD me pa ne skrbi - ukrasti ga bodo morali skupaj z nami, pet nas je tistih, ki znamo biti toliko tečni, da se nas bo vsak ustrašil in nas raje pustil pri miru.

    OdgovoriIzbriši