četrtek, 26. junij 2008

Ikea obvlada!


Včeraj, ko je bil pri nas državni praznik, sva šla z Ireno v avstrijski Gradec v Ikeo. Osem ur v totalni gneči, ker so imeli praznik tudi Hrvati, in smo Slovenci in naši južni sosedje navalili na Ikeo. In na koncu račun, velik skoraj tisoč evrov. Vendar - kljub gneči, dolgi poti in visokim stroškom na koncu dneva občutek sreče. Ob pogledu na kupljeno nobenega občutka, da bi me kjerkoli nategnili. Ob misli na to, koliko lepše bo s pomočjo kupljenega življenje v našem domu, pa nasmeh še slajši.

Moram priznati, da sem za Ikeo postal sanjski zvesti kupec vsakega trgovca. Ikea je ob pohištvu moja prva in skorajda edina misel, vredna dolge poti. Ker njihov sistem deluje. Na internetu imajo vse: izbranemu izdelku menjaš barvo, ga s pomočjo spletnega programa sestavljaš, kombiniraš različne dele, in za vrhunec na koncu še preveriš aktualno zalogo v kateremkoli centru. Še huje, internet ti pove tudi to, kje v skladišču boš ta izdelek dobil. Da ne govorim o nasmeških, ki so jih zaradi gneče zagotovo preobremenjeni trgovci vseeno delili velikodušno vsevprek.

In iskrena hvala sestri in njenemu najljubšemu za nesebično pomoč. Utrujenosti je bilo toliko, da je bila vmes potrebna prva pomoč pri transportu skozi trgovino, kot jo je s svojim kratkovidnim foto očesom dokumentirala moja Nokia ...

Ikea - anybody can have a home!

Ni komentarjev:

Objavite komentar